Maloletnici pretukli beskućnika u Beogradu, lekari se bore za njegov život

0
594
http://www.24sata.rs/

Beskućnik Miroslav G. (55) juče je brutalno isprebijan po celom telu u podzemnom prolazu kod Vukovog spomenika u Beogradu.

Policija je uhapsila M. S. (17) i V. S. (16) iz Beograda zbog sumnje da su bez ikakvog povoda šutirali i udarali čoveka koji se obreo na ulici, zbog čega je zadobio brojne prelome i podlive i u kritičnom stanju završio u bolnici. Kako piše „Alo“, Gligorić je hitno prebačen u Urgentni centar i lekari se bore za njegov život.
Incident se dogodio u nedelju, oko sedam ujutru, u podzemnom prolazu kod Vukovog spomenika. Uhapšeni nasilnici su u to vreme krenuli kući iz noćnog provoda. Kada su videli čoveka koji je ležao na kartonima i spavao, nasrnuli su na njega i počeli da se iživljavaju. Očevici nemilog događaja kažu da je beskućnik nadrljao ni kriv, ni dužan.
Tog čoveka sam viđao i ranije pored spomenika. Čuo sam da je napustio prihvatilište za odrasle u Beogradu, ali nije imao gde da se skloni i potucao se po ulicama. Ostao sam zatečen kada sam uočio da mladići maltretiraju jadnog čoveka. Dvojica maloletnika su ga šutirala i razbacala kartone na kojima je ležao, a onda nastavili da ga udaraju pesnicama po glavi. Neko od prolaznika je odmah pozvao policiju, koja je uhapsila siledžije„, rekao je jedan od svedoka za „Alo“.
Maloletnici su privedeni na saslušanje kod tužioca za maloletnike i protiv njih će biti pokrenuta istraga zbog krivičnog dela nanošenja teških telesnih porveda.
„Mladićima su oduzeti garderoba i predmeti koje su imali kod sebe, jer je i na njima bilo krvi nesrećnog čoveka. Stvari će biti čuvane kao dokazi. U nastavku istrage će biti urađene analize krvavih tragova radi provere da li se poklapaju sa otiscima i uzorcima DNK koji su nađeni na garderobi beskućnika“, kaže izvor beogradskog lista blizak istrazi.
Podsetimo, 12. decembra prošle godine u Novom Sadu dečak od 12 godina zapalio je beskućnika, koji je preminuo od zadobijenih opekotina.
Izvor: 021

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here