Manji limit za kupovinu u Grčkoj

0
220
http://lunalux.rs/

Umesto dosadašnjih 120 evra, minimalna vrednost kupovine koju u Grčkoj treba obaviti, i na konto toga zatražiti povraćaj PDV-a, je 50 evra

Ovakvu odluku grčke vlasti su donele sedinom oktobra, što će posebno značiti onima koji u ovu zemlju, pored odmora, odlaze i radi šopinga. Kako piše portal Putujsigurno, uslovi su nedavno promenjeni kada je u pitanju povraćaj poreza prilikom iznošenja robe i proizvoda iz Grčke.

– Minimalni iznos kupovine neophodan je za povraćaj novca je ranije iznosio 120 evra, dok je danas ta cifra smanjena na svega 50 evra- piše ovaj portal.

Ilustracije radi, za visinu računa od 50 do 69,9 evra, povraćaj je šest evra, dok za kupovinu od 100 do 119, 9 evra, povraćaj iznosi 12 evra. Naravno, što su računi veći, veći je i deo koji se vraća kupcu, pa tako za kupovinu od 970 do 1.019 evra kupci mogu očekivati da dobiju nazad čak 124 evra.

Kako pišu pojedini grčki sajtovi, ovu vest je potvrdio i Georgi Pitsilis, generalni sekretar javnih prihoda Grčke, i da je ideja da na ovaj način Grčka dostigne prosek država članica Evropske unije kada je u pitanju povraćaj poreza.

Ova vest odmah se našla i na brojnim stranicama grčkih portala koji se bave šopingom i porezima.

Piše: Lana Gedošević , putujsigurno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here