Milioner je negde u Paraćinu?

0
497
http://images3.kurir.rs/slika-724x489/loto-1358110661-252689.jpg

U Paraćinu jedino izvesno da je tiket sa „sedmicom“ uplaćen u tom mestu i da je ono – zaista srećno

UBOGI državni službenik s malom platom, radnik na benzinskoj pumpi, 22-godišnji mladić iz Gloždaka, ili baba iz Vrapčana – sve su to mogući dobitnici loto premije od 1.850.000 evra u Paraćinu.

„Loto dobitnik? Znam čoveka!“ – u šali izgovaraju Paraćinci koji prođu kraj uplatnog mesta „Lutrije“ u centru grada i sličan napis pročitaju na izlogu. A upravo to je i jedino izvesno – da je tiket sa „sedmicom“ uplaćen na tom mestu i da je ono – zaista srećno, kako je, iz razloga marketinga, i istaknuto na izlogu.

Unutra – još traje blaga uzbuna. Dve radnice iz obe smene zatekli smo u četvrtak pre podne. Jasmina Milanović, kod koje je tiket uplaćen, stalno je na telefonskoj vezi sa centralom, konsultujući se o tome šta sme da kaže. Nije lako, jer je juče „osvanula“ i na naslovnim stranama, a kako ističe, „nema naviku da se slika“.

– Suprug je pokupovao sve dnevne novine, tako da će za sva vremena ostati upamćeno da je baš kod mene uplaćen listić – kaže, osmehujući se, ali sleže ramenima na pitanje ima li nagoveštaja ko bi mogao biti novi paraćinski milioner. Zna mnoge ljude, stalno ih viđa jer redovno igraju, ali ko je vlasnik dobitne kombinacije – ne seća se.

– Nema nikog ni da slavi, ni da časti, zna da bi se tako odao. Preostaje samo da čekamo i vidimo da li će neko da se upusti u velike kupovine, da li će nešto da prizna makar najrođenijima – mudruje Branislav Kostić.

U „Lutriji“ kažu da velikih dobitaka na nagradnim igrama u ovom kraju decenijama nije bilo.

DOBITNIK – ŽENA?

PRIČA koja je u četvrtak najčešće kolala čaršijom bila je da je dobitnik – žena. Reč je, navodno, o jednoj baki iz prigradskog dela Paraćina, iz Vrapčana, čiji unuk, navodno, radi u ovdašnjoj firmi „Bahus“.
IZVOR: VEĆERNJE NOVOSTI ONLINE/Z.RAŠIĆ

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here