Počinje Beogradski sajam knjiga

0
675
http://www.nspm.rs/images/stories/1-nenad/Sajam%20knjiga.jpg

Najznačajnija književna manifestacija u jugoistočnoj Evropi, 61. Međunarodni beogradski sajam knjiga, održaće se na od 23. do 30. oktobra pod sloganom „Knjige u ruke“, najavili su organizatori.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Beograda rečeno je da se očekuje više od 450 domaćih i stranih izlagača.

Sajam će otvoriti predsednik Matice srpske iz Novog Sada Dragan Stanić, a počasni gost ovogodišnjeg sajma je Iran.

Gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić izjavila je da je koncept Beogradskog sajma knjiga ostao nepromenjen i zasniva se na predstavljanju savremene svetske i domaće izdavačke produkcije književnoj publici i široj javnosti, uz prisustvo eminentnih pisaca.

Predsednik Odbora Beogradskog sajma knjiga Zoran Avramović rekao je da će i ove godine biti veliki broj izdavača, tribina i sajamskih izložbi, a posebno su važni Školski i Porodični dan, kao i programi za decu i bogat prateći program.

Kao počasni gost Iran će na sajmu predstaviti svoju viševekovnu kulturu i tradiciju, dela naučnika, pisaca i umetnika, kao i domete dinamičnog razvoja u kulturi i izdavaštvu, saopštio je Beoinfo.

Na najprezentativnijem sajmu knjiga u regionu tradicionalno će učestvovati najveći domaći, kao i brojni inostrani izdavači i pisci, a tokom osam sajamskih dana poštovaoci književnosti moći će po najpovoljnijim cenama da obnove svoju kolekciju knjiga najnovijim naslovima, dodaje se u saopštenju.

(Izvor: Rtv)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here