Postepeno zaradili , a odjednom izgubili milione – TLC, Kortni Lav, Fifti Sent …

0
198
http://saintheron.com/

Kada su jednog lika iz knjige „Sunce se ponovo rađa“ Ernesta Hemigveja, upitali kako je uspeo da izgubi silno porodično bogatstvo, on je odgovorio „postepeno, pa onda odjednom“. Slična situacija desila se i ovim poznatim zvezdama koji su tokom karijere postepeno zaradili milione, a odjednom izgubili čitavo bogatstvo.

Bend TLC
Tokom 90-ih, ženski sastav TLC napravo je pravu pometnju na muzičkoj sceni sa dva albuma i nekoliko singlova koji su mahom zauzimali prva mesta svetskuh top-lista. Trio je preko noći osvojio svetsku popularnost, koja im je donela basnoslovno bogatstvo. Međutim, nakon pogibije Lise Lopez, ostale dve članice Rozanda Tomas i Tiona Votkins prestale su da se bave muzikom, a ubrzo potom pevačice su proglasile bankrot.

Sindi Loper
Pop zvezda 80-ih, Sindi Loper prošla je obrnuti put. Naime, nakon što je napustila bend „Blue Angels“ Sindi se suočila sa manjkom na bankovnom računu, a njenu nezavidnu finansijsku situaciju dodatno je zakomplikovao menadžer koji ju je tužio i na sudu zahtevo da mu pevačica isplati 80 hiljada dolara. Tek kada je, početkom 80-ih, obajvila singl „Girls Just Want To Have Fun“, Sindi se vratila na vrh top-listi nakon čega se popravila njena finansijska situacija.
Trenutno je od bankrota jedino spasava činjenica da i dalje nastupa po andergraund klubovima širom Amerike.

Kelis
Američka hip-hop zvezda Kelis, vlasnica je planetarnih hitova poput „Milkshake“ i „Bossy“ a prvi ukus slave doživela je u ranim 20 godinama. Međutim, kada se 2005. godine udala za legendarnog repera Nasa, slava mlade pevačice počela je da bledi a njen bankovni račun da se prazni. Brak je potrajo svega pet godina, a nakon razvoda Kelis je izjavila da njena egzistencija zavisi isključivo od toga da li će bivši suprug pristati da plaća traženu alimentaciju ili ne. Kelis je bankrot zvanično objavila ubrzo nakon toga, dok je bila u osmom mesecu trudnoće, a bivši suprug je odbio da joj isplati traženu alimentaciju.

Kortni Lav
Rokerka Kortni Lav vrhunac popularnosti i uspeha doživela je krajem 80-ih i početkom 90-ih godina, kao frontmen benda „Hole“. Međutim, bogatstvo u visini od 27 miliona dolara Kortni je nasledila od supruga Kurta Kobejna, frontmena kultne grupe „Nirvana“.
Danas joj od nasledstva nije ostalo ništa, a osim toga što su joj oduzeli porodični dom, procenjuje se da je kontroverna rokerka najviše novca potrošila na advokate, rehabilitaciju i droge.

Fifti Sent
Muke sa novcem repera Fifti Senta počele su onog trenutka kada je sud naložio da mora da plati odštetu ženi koja ga je tužila u visini od sedam miliona dolara. Nakon što je sudska odluka postala pravosnažana, reper je svim silama pokušao da dokaže da nema traženi novac jer je – bankrotirao.
Međutim, uprkos njegovom nastojanju da dokaže bankrot, Fifti Sent i dalje vodi luskuzan stil života i ne odriče se ekstravagantnosti.

Lorin Hil
Kraj 90-ih i početak novog milenijuma protekao je u znaku muzike koju je pravila Lorin Hil, bilo kao članica benda „The Fudges“ bilo kao solo umetnica. Međutim, nakon dva uspešna solo albuma, Hilova se suočila sa ozbiljnim pravnim problemima.
Najpre je morala da plati 5 miliona dolara producentima koji su na sudu dokazali da je pevačica, bez nadoknade, koristila njihov materija a potom je bila tri meseca u zatvoru zbog utaje poreza. Tada je tvrdila da porez nije mogla da plati jer nije imala novca.

IZVOR: BLIC/S.A.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here