Promene na Facebook Messengeru

0
262
http://cdn2.business2community.com/

Facebook iz dana u dan poboljšava svoj interface, ubacujući sitne korekcije koje mnogo ljudi ni ne primeti – ali mnogo znače.

Iako većina korisnika misli da se to odnosi samo na aplikaciju, kada Facebook otvarate preko računara ili laptopa – možete primetiti neke promene koje mnogo znače.

„Ako nije bilo na Facebooku, nije se ni desilo“, stara je fraza koja kruži internetom, a obzirom da danas skoro svi imaju Facebook, ona se može kazati i kao „ako neko nema Facebook profil – to znači na ta osoba ni ne postoji“.

Upravo nam je to palo na pamet kada smo primetili da kod većine korisnika ove društvene mreže možete videti kada je neko otvorio svoj Facebook nalog.

Kada otvorite profil osobe, sa leve strane, ispod profilne slike nalazi se Intro Box, gde se nalaze osnovne informacije o tom korisniku – koje je on prethodno odobrio u postavkama.

Nova koja je ubačena, jeste ta od kada je ta osoba član Facebook zajednice, što može biti jako korisna informacija ako sumnjate da je nečiji profil lažan.

Ta opcija, skoro kao i svaka druga se može ukinuti u postavkama, pa može biti i skrivena od javnosti, no kada je uvedena za svaki profil – infomacija od kada je neko član Facebooka bila je vidljiva svima.

Kozmetičke promene na Facebooku pretrpela je i ulazna Facebook pošta, odnosno Inbox. Kada otvorite ‘see all’ ili ‘vidi sve razgovore’ na dekstop računaru ili laptopu, sada vam ovaj sajt sa desne strane izlista sve dostupne informacije o korisniku s kojim razgovarate.

Poprilično korisno, ukoliko razgovarate sa novim Facebook prijateljem, kontaktom ili slično, a ujedno možete i vidjeti šta taj korisnik Facebooka deli sa svog profila, šta i kome ‘lajkuje’ i slično. Sve ovo dostupno je i na Messenger aplikaciji za pametne telefone, uz dodatak ‘daily stories’ u vidu fotografija, koje funkcionišu na principu Snapchata ili Instagram stories.

Treća novina odnosi se na samo logovanje. Naime, ukoliko računar delite sa nekim članom porodice ili partnerom, sada vam se na samoj početnoj stranici Facebook.com sa desne strane pojave fotografije osoba koje koriste taj računar preko kojeg se loguju na Facebook, pa više nije potrebno konstantno ukucavati mail i šifru – nego se klikom na vašu profilnu koja se pojavi možete povezati sa svojim nalogom.

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here