Šampioni Google pretrage

0
281

Jedna igra, telefon i političar su šampioni Google pretrage ove godine!

Prelistajte neke Google Doodle koji su obeležili 2016:

Tokom 2016. godine, korisnici interneta širom sveta najviše su pretraživali pojmove Pokemon GO, iPhone 7 i Donald Tramp, dok su se Evropljani najviše interesovali za sport, objavio je najveći pretraživač Google.

Top 10 najtraženijih pojmova u 2016. (svet):
1. Pokémon Go
2. iPhone 7
3. Donald Trump
4. Prince
5. Powerball
6. David Bowie
7. Deadpool
8. Olympics
9. Slither.io i
10. Suicide Squad.

Srpski YouTube: 10 spotova koji su obeležili 2016.
Premotajte svoju 2016. godinu na Fejsu, evo kako!
Britanci su najveći broj pretraga posvetili evropskom prvenstvu u fudbalu, a potom slede Pokemon GO i Dejvid Bouvi, pokazuju podaci koje je objavio Google. Napominje se da su u pretraživaču često ukucavali i „Kako da glasam na referendumu o EU?“, „Kako da dobijem irski pasoš?“, „Šta je EU, član 50, jedinstveno tržište…?“

Nemcima je, takođe, na prvom mestu fudbal, na drugom Pokemon GO, a trećem iPhone 7. U Nemačkoj su se građani zatim najviše interesovali za Bregzit i krajnju desnicu AfD.

Francuze je, sudeći prema rezultatima pretraživanja, najviše interesovala politika – na prvom mestu Tramp, a potom Nikola Sarkozi i Emanuel Makron.

Ovako izgleda Google 2016 godina u pretragama:


Izvor: Google

U Poljskoj je građane najviše interesovao evropski fudbal i dve igre – Pokemon GO i Sliter, ali u prvih 10 mesta našli su se i Donald Tramp i njegova supruga Melanija.

Španci su i u pretragama na Google pretraživaču ostali verni sportu, koji je zauzeo prvo i drugo mesto, dok je treće osvojio Pokemon GO naslov. Ipak, interesovali su se i „Šta će se dogoditi ako Tramp pobedi?“, kao i „Šta ako Engleska napusti EU?“.

NAJGORA YouTube fora ikada!
U Italiji su prednost dali Pokemonima, a tek potom sportu. Zanimljivo je da u je u „opcijama zašto“ Italijane više zanimalo „Zašto se mačke plaše krastavaca?“ od „Zašto se dogodio puč u Turskoj?“.

Iako je srpska Google statistika deo globalne statistike, pojedinačno nismo „obrađeni“, kao zemlja. Poslednje izdvojene pretrage za Srbiju datiraju od 2013. godine.

Šarenoliko, tužno i pomalo zanimljivo, u najmanju ruku! Šta vi kažete?
Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Autor: MONDO/Agencije

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here