Savršena jutarnja kosa – trikovi

0
227
http://www.b92.net/

Ukoliko želite da se probudite sa savršenom frizurom, odnosnom svilenkastom kosom, pokušajte da svako vece pred spavanje praktikujete sledece trikove.

Trik br. 1: Vežite kosu u pletenicu
Kako biste se probudili sa talasima u kosi koji deluju prirodno, vežite kikicu ili riblju kost pred spavanje. Bitno je samo da kosa bude suva, kako se ne bi previše izlomila.

Trik br. 2: Nanesite par kapi kokosovog ulja na kosu
Kokosovo ulje je vrlo hranljivo i mnoge poznate žene ga redovno koriste za negu kose. Nanesite nekoliko kapi na šaku, protrljajte dlanove i prstima prodite kroz krajeve kose. Bitno je da ne idete skroz do temena glave i korena kose. Nema potrebe.

Trik br. 3: Nanesite malo aloja vera gela na kosu
Najbolji nacin da hidrirate suvu kosu jeste aloja vera. Pomešajte malo aloja vera gela sa mineralnom vodom i sipajte u bilo koju praznu bocu u spreju – napravili ste svoj balzam. Time poprskajte kosu pred spavanje.

Trik br. 4: Nanesite malo mleka za telo na kosu
Stavite kap mleka za telo na dlan i razmažite. Potom lagano nanesite na krajeve kose i rašcešljajte je.

Trik br. 5: Vežite kosu u pundu
Umesto pletenice, možete kosu da vežete u pundu na vrh glave. Bitno je samo da ne zatežete puno. Ujutro, kada pustite kosu, bice vam prirodno izuvijana.

Trik br. 6: Utrljajte bebi puder na kožu glave
Ukoliko vam je kosa masna, ali nemate ujutro vremena da je operete, pred spavanje utrljajte bebi puder do korena kose, duž celog razdelja i sa strana. Neutralisacete masnocu.

Trik br. 7: Iskoristite najlon carape za kosu
Vežite pundu na vrh glave i preko, kao kapicu, stavite najlon carape. Zbogom krutoj kosi, vaše vlasi ce biti mekane i glatke.

Savet plus: Nikada ne bi trebalo da ležete u krevet mokre kose, jer je mokra kosa sklonija pucanju i lomljenju. I obavezno ocešljajte kosu pre spavanja

IZVOR: COSMOPOLITAN.RS

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here