Sednica Skupštine grada zakazana za Četvrtak, 21. Decembar

0
89

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao je za četvrtak, 21. decembar, 43. sednicu Skupštine Grada Beograda na čijem dnevnom redu će, između ostalog, biti Odluka o budžetu grada za 2018. godinu.

Pred odbornicima su i Predlog odluke o obimu sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština i utvrđivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno gradskim opštinama u 2018. godini,

Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o finansiranju programa, projekata i aktivnosti korisnika sredstava budžeta grada u 2018. i 2019. godini, kao i o finansiranju programa i projekata direktnih i indirektnih korisnika sredstava budžeta Grada Beograda u 2019. i 2020. godini.

Odbornici će raspravljati i o izmeni Odluke o visini stope poreza na imovinu i izmenama i dopunama Odluke o naknadi za zaštitu i unapređivanje životne sredine na teritoriji grada Beograda, a na dnevnom redu je i nekoliko planova i izrade planova detaljne regulacije od važnosti za život građana Beograda.

Pred odbornicima su i Predlog odluke o uspostavljanju saradnje između Grada Beograda i Grada Sarajeva, Predlog programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2018. godinu, kao i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o promeni odluke o osnivanju javnog preduzeća za građevinsko zemljište i izgradnju.

Gradski parlament će raspravljati i o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava zgrade, Predlogu odluke o izmenama i dopunama Odluke o oglašavanju na teritoriji grada Beograda, kao i Predlogu odluke o načinu, uslovima i kriterijumima za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za podršku razvoja preduzetništva.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o izmenama Odluke o mreži osnovnih škola u Beogradu, Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite, kao i Predlog odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga.

Predlozi odluka o promeni osnivačkih akata „Prihvatilišta za odrasla i stara lica” i Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu takođe se nalaze pred gradskim odbornicima, kao i Predlog rešenja o ulaganju nepokretnosti u svojini Grada Beograda u osnovni kapital JKP „Beogradski vododvod i kanalizacija”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here