„Sloboda – garancija izražavanja“

0
290
LaDerma

Glumica Nataša Ninković je ove godine ostvarila brojne uspehe na filmu, televiziji i u pozorištu. Film „Stado“ je najgledaniji, kao i serija „Ubice mog oca“, a glumica je tokom jednog televizijskog gostovanja govorila o slobodi i kritici.

U „Zvezdara teatru“ se igra predstava „Gozba“ u kojoj glumi ova glumica i to je bio povod za njeno gostovanje na televiziji „Pink“. Nakon razgovora o filmu „Stado“ tema o umetničkoj slobodi se sama nametnula, pa ju je voditelj Srđan Predojević pitao šta za nju predstavlja sloboda.

– Sloboda je apsolutna mogućnost da možeš da izraziš svoje mišljenje. U našoj zemlji imaš utisak da kad kažeš nešto suprotno od onoga što je preovlađujuće mišljenje, da si ti momentalni protivnik. Ja ne mislim da je to tako – rekla je Ninković.

Ona je objasnila da se tom mišlju vodi i u svom poslu, jer na pretpremijere uvek zove najstrože kritičare, da bi joj rekli šta misle.

– To je za mene sloboda. Ja to tako radim i to je jedini način da napredujem. Ne znači da ako ja nešto kritikujem da sam neprijatelj toga, naprotiv. To mi najviše smeta kod nas, što svaku kritičku misao doživljavamo kao napad – zaključila je glumica.

Njen najveći strah je jednoumlje i smatra da uvek mora da se čuje druga strana. Ovo je način na koji bi i političari trebalo da razmišljaju. To što smo kupili kartu, odnosno glasali na izborima, ne znači nužno da smo zadovoljni predstavom, odnosno vlašću.

Kolega iz filma Nikola Kojo sa njom će se sigurno složiti:

Izvor: Noizz

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here