Tužilaštvo uputilo četiri zahteva MUP-u o Savamali

0
608
Foto: Tanjug

Više javno tužilaštvo četiri puta je uputilo zahtev policiji za prikupljanje obaveštenja u vezi s događajima u Hercegovačkoj ulici, kada su tokom noći nepoznata lica pod maskama bagerima srušila nekoliko objekata.

Policija na ove zahteve dosadnije odgovorila, objavio je Insajder.net, na čiji se upit oglasilo Tužilaštvo.

„Više javno tužilaštvo u Beogradu, tačnije postupajuća zamenica javnog tužioca, dana 29.04.2016. godine povodom rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici stavila je zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja koji je istog dana dostavljen Policiji radi vršenja provera. Dana 03.05.2016. godine, kao i dana 13.05.2016. godine i 17.05.2016. godine stavljena su još tri nova zahteva za prikupljanje potrebnih obaveštenja koja su dostavljena Policiji, a dana 27.09.2016. godine postupajuća zamenica javnog tužioca Policiji je uputila urgenciju za postupanje po podnetim zahtevima i to je trenutno stanje u predmetu za koji se interesujete“, odgovoreno je Insajderu.

Predstavnici vlasti, uključujući i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, u više navata su istakli da je za slučaj jedino nadležno Tužilaštvo i da se ono „ne sme požurivati“.

Javnost, zainteresovana za taj slučaj narušavanja opšte sigurnosti i pravnog sitema zemlje u toj meri da se tim povodom održalo nekoliko protesta građana u Beogradu, jedva je došla do informacije ko vodi slučaju Tužilaštvu. I to tek nakon intervencije Povernika za informacije od posebnog značaja.

(izvor: Beta)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here