Zbog lančanih sudara obustava saobraćaja na auto-putu

0
245

Zbog loših vremenskih uslova, slabe vidljivosti i neadekvatne zimske opreme pojedinih učesnika u saobraćaju na auto-putu Beograd–Niš, kod petlje Trupale, obustavljen je saobraćaj u oba smera. Deo saobraćaja se preusmerava starim putem preko Aleksinca.

Na izlazu iz grada kod kazneno-popravnog doma dogodio se lančani sudar, javlja dopisnik RTS-a. Povređene su 22 osobe među kojima ima najmanje šestoro dece.

Nakon sudara na teren su izašle četiri ekipe Hitne pomoći, a svi povređeni su prebačeni u Urgentni centar u Nišu.

Sneg i vetar prave probleme vozačima. Saobraćaj je obustavljen na deonici od Trupala ka Nišu, a sve dežurne ekipe „Puteva Srbije“ pokušavaju da se probiju ka tom putnom pravcu kako bi se saobraćaj normalizovao.

Sneg i smetovi koji na pojedinim lokalnim putevima dostižu visinu do dva metra uslovili su da u niškom kraju jutros bude skraćen veliki broj prigradskih autobuskih linija.

Kako je rekao šef niškog štaba zimske službe Dragan Dimitrijević, skraćene su i pojedine linije gradskog saobraćaja zbog snega na kolovozu.

Sudar kod NIša

„Ekipe zimske službe su na terenu, ali su nemoćne u borbi sa vetrom. Na pojedinim deonicama smetovi se formiraju već pola sata nakon čišćenja“, izjavio je Dimitrijević.

Prema njegovim rečima, meštani sela u okolini Niša uglavnom znaju na kojim deonicama se u ovakvim vremenskim prilikama formiraju smetovi, tako da od jutros nisu rizikovali da ostanu zaglavljeni u snegu.

Dimitrijević je pozvao vozače da ne kreću na put saobraćajnicama na kojima ima smetova dok vetar ne stane.

 

Dodao je da je grejder za čišćenje smetova krenuo ka selu Hum, dok će u toku dana bager čistiti smetove ka selu Kravlju.

„Ekipe JKP ‘Medijana’ od noćas neprekidno čiste ulice prvog prioriteta u gradu. Saobraćaj se odvija otežano, ali nema većih problema“, rekao je Dimitrijević.

Prema podacima Meteorološke stanice, u Nišu je trenutno minus osam stepeni, a visina snežnog pokrivača iznosi 16 centimetara.

Sneg i vetar peave probleme vozačima
Sneg koji neprestano pada od sinoć zavejao je i pojedina sela u okolini Pirota a njihovi
stanovnici za sada nemaju problema sa snabdevanjem strujom i životnim namirnicama, izjavio je koordinator Gradskog štaba za vanredne situacije Sreten Savov.

Rekao je da su ekipe Javnog preduzeća „Komunalac“ na terenu i da čiste gradske ulice, trgove i mostove kao i puteve ka zavejanim selima.

Prema njegovim rečima, stanovnicima tih sela obezbeđena je zdravstvena zaštita.

Izvor: Rts

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here