Zlatnog globus otišao u ruke Meril Strip

0
295
http://static.rs.n1info.com/

Američka glumica Meril Strip ovogodišnja je dobitnica nagrade „Sesil B. Demil“, počasnog Zlatnog globusa za doprinos filmu, objavilo je Udruženje stranih novinara Holivuda (HFPA), koje dodeluje prestižno priznanje.

„Jednostavno rečeno, ona je pionirka u svom poslu. Utrla je put ženama na televiziji, na filmu i u pozorištu. Budući da ruši razne barijere, kada su u pitanju dob i pol, a to čini rafinirano i graciozno, HFPA je počašćena što može da joj dodeli ovu nagradu“, rekao je predsednik Udruženja Lorenco Soria.

Meril Strip je 29 puta nominovana za Zlatni globus i 19 puta za Oskara, što je čini glumicom s najviše nominacija u istoriji Holivuda. Vitrinu s nagradama ispunila je sa osam Zlatnih globusa i tri Oskara za uloge u filmovima „Kramer protiv Kramera“, „Sofijin izbor“ i „Čelična lejdi“.

Njen poslednji film „Florens Foster Dženkins“, u kojem glumi glavnu žensku ulogu. upravo je u bioskopima širom sveta.

Nagradu „Sesil B. Demil“ do sada su dobili Džodi Foster, Džordž Kluni, Vudi Alen, Morgan Frimen, Robert Deniro i prošle godine Denzel Vošington.

Zlatn globus je najznačajnija holivudska filmska nagrada posle Oskara. Nominacije za 74. Zlatni globus biće objavljene 12. decembra, a svečana dođela održaće se 8. januara.

(Izvor: N1)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here